Marsala

Marsala is een Italiaanse versterkte wijn die gemaakt wordt in de omgeving van Marsala op het westelijk deel van Sicilië. 

De wijn wordt gemaakt van witte en/of blauwe druiven. Belangrijkste druivenrassen zijn: 'Grillo', 'Catarrato', 'Inzolia', 'Damaschino', 'Pignatello' en 'Nero d'Avola'.

Marsala kent drie groepen van kleurtinten: oro (goudgeel), ambra (bruin/amber) en rubino (robijnrood). De smaken gaan van secco (droog), demisecco (halfdroog) tot dolce (zoet).

Marsala is een DOC geklasseerde wijn, en laat zich zeer goed combineren met kazen, bijvoorbeeld een lang gerijpte marsala met een sterke kaas als parmezaan of een goudkleurige halfdroge marsala met zachte gorgonzola. Een goede marsala kan op kamertemperatuur gedronken worden, eenvoudige soorten licht gekoeld. 

Afbeelding

Meer informatie
Aanvaarden