Pomerol

De vignoble de Pomerol behoren tot de befaamde Bordeauxwijnen.

Pomerol is een AOC voor rode wijnen uit een relatief klein gebied grenzend aan Saint-Émilion op de rechteroever van de Dordogne, bij Libourne. De beste wijnen uit de Pomerol kunnen zich gerust meten met die uit de Haut-Médoc.

De hoofdzakelijk van de merlot gemaakte wijnen, bezitten een diepe kleur, een intense geur met daarin veel aardse nuances en romig, kruidig bessenfruit, gecombineerd met vanille, truffels en dergelijke. De smaak is vol en krachtig, met aardse impressies en veel romig fruit, kruiden en vanille. Men zegt weleens dat Pomerols het beste van de wijnen uit de Haut-Médoc en de Saint-Émilion in zich verenigen: de distinctie en complexiteit van de Médocs en de rijpe rijkdom en aardsheid van de Saint-Émilions.

Naast Merlot wordt ook nog de cabernet sauvignon, cabernet franc, malbec en carménère aangeplant.

Afbeelding

  • Château Altimar Noctis

    Château Altimar Noctis

    Château Altimar Noctis is een wijn tussen rood en rosé, heel fris en zeer aromatisch. In de neus intense aroma's van aardbei, met hints van kruisbes en grenadine en op de achtergrond bloemen zoals roos. In de mond vinden we een frisse, lichte wijn, fluweelzacht met een matige tanninestructuur.

    vanaf8,65 €

    Opties bekijken Meer details

Meer informatie
Aanvaarden