Allicante

Allicante

Alicante (Valenciaans: Alacant) is de zuidelijkste provincie van de autonome regio Valencia in Spanje. De provincie is gelegen aan de Middellandse Zee en heeft als hoofdstad de stad Alicante.

De wijnstreek Alicante produceert interessante rode wijnen, waarbij de Monastrell druif de hoofdrol op zich neemt. Het wijngebied Alicante kan in twee contrasterende delen worden verdeeld. Het grootste deel ligt in de droge vallei van de Vinalopo, die zich uitstrekt achter de stad Alicante en hier groeit voornamelijk de druifsoort Monastrell. Het tweede deel is La Marina aan de noordkust waar de druifsoort Moscatel welig tiert in het warme en vochtige klimaat. Naast de nieuwe rode wijnen uit dit gebied is de klassieke dessertwijn, Fondillon, een eeuwenoud exportartikel.

Afbeelding

  • Enrique Mendoza La Tremenda

    Enrique Mendoza La Tremenda

    Heerlijke, kruidige en volle wijn! Het begint bij een uitdagende neus (aroma van braambes, zwarte kers, pruimen, zwart fruit, framboos, eik, vanille, tabak, chocolade) en een mooie diep kersenrode kleur in het glas met purperen rand. Medium qua body, biedt een stevig zuurtje en een aanwezige doch zachte tannine komt tot zijn recht in de mond.

    vanaf9,95 €

    Opties bekijken Meer details

Meer informatie
Aanvaarden