Colchagua Valley

Gelegen in de zuidelijke helft van de Rapel Vallei, is de Colchagua Valley geëvolueerd in de afgelopen twintig jaar van een rustige strook landbouwgrond tot een van de grootste en meest actieve wijnproducerende regio's in het land.

De relatief lage hoogte van de kustheuvels laat de Pacifische bries zich mengen met de Andeswinden, die de vallei afkoelen en de rijpingsperiode van de druiven verlengen. Dit is voordelig voor het behoud van zuurtegraad in de druiven, en helpt om rode wijnen te genereren met een uitstekende kleuring, grote frisheid, en zeer goede houdbaarheid.

De grote meerderheid van de hier geproduceerde wijn is rood, met een bijzondere neiging voor de productie van Carménère, Cabernet Sauvignon en Merlot. Hoewel, de nieuwere plantages dicht bij de kust hebben ook bewezen een regio met een groot potentieel voor koel-klimaat witte wijnen.


Abonneer op Wijnwijzer

Meer informatie
Aanvaarden