Champagne is een mousserende wijn die wordt geproduceerd in het gelijknamige gebied in Frankrijk. Witte champagne is het bekendst, maar er is ook roséchampagne. Alleen mousserende wijn uit deze regio, gemaakt volgens de méthode traditionnelle (voor 1994 als méthode champenoise gekend) mag de naam 'champagne' dragen.
Champagne wordt veelal gemaakt van een blend van het sap van blauwe en witte druiven. Er zijn 7 druivenrassen toegestaan, maar 3 daarvan worden het meest gebruikt.
Meest gebruikte druivenrassen:
De meeste champagnes zijn een assemblage van vooral pinot noir, chardonnay en meunier. Het hangt van het huis af welke druif de hoofdrol speelt.
De champagnes worden onderscheiden door hun al dan niet zoete smaak. De Franse wet schrijft voor hoe de verhoudingen tussen de smaaktypen en de dosages moeten zijn:
Bernard Remy Carte Blanche Champagne Bernard Remy heeft in de neus lichte aroma's van lindebloesem, honing en citroen. Het is een sprankelende, expressieve champagne met een delicaat fruitige afdronk.
26,70 €
Carlini Klein flesje (37cl) - aroma’s van rijpe vruchten en gestoofde appeltjes te danken aan het grote percentage Pinot Noir
16,35 €
Deze Grand Cru Champagne is een mono-cépage afkomstig van oude wijnranken. De kleur is goudachtig, licht amberkleurig. De rondheid en kracht van de Pinot Noir zijn goed aanwezig.
32,10 €
Deze millésime Grand Cru rijpt minstens 10 jaar in de kelders van Jean-Yves de Carlini. De wijn heeft een volle body en combineert de kracht en precisie van Chardonnay.
44,90 €
De mooie roze kleur doet niets af aan de aroma's van rood fruit zoals braam en framboos. Een expressieve neus die bloedsinaasappel en gedroogde abrikoos combineert.
34,90 €
Premier Cru Champagne met aroma’s van rijpe vruchten en gestoofde appeltjes te danken aan het grote percentage Pinot Noir.
29,20 €