Worcester

Worcester is een wijndistrict in Zuid-Afrika. Het district behoort tot de wijnregio Breede River Valley aan de West-Kaap.

Dit district behoort met een aanplantareaal van ongeveer 19.560 hectare, dat overeenkomt komt met bijna 20% van de totale aanplant in Zuid-Afrika, tot een van de grootste districten. Het district is goed voor zo'n 27% van de wijn- en brandyproductie in Zuid-Afrika en is daarmee de grootste producent. Het wijnbouwgebied ligt voornamelijk langs de Breede en haar zijrivieren en wordt aan drie kanten door bergen omringd. De bodemsamenstelling en microklimaten in de diverse riviervalleien verschillen aanzienlijk van elkaar. Overal heersen hoge temperaturen en er valt weinig regen. Er vindt daarom irrigatie plaats.

Chenin Blanc, Colombard, Chardonnay en Cabernet Sauvignon zijn de meest voorkomende druivenrassen.

Afbeelding

 • Slanghoek Cabernet Sauvignon

  Slanghoek Cabernet Sauvignon

  Slanghoek Cabernet Sauvignon, Private Selection, met delicate kruiden in de neus en in de mond zwarte kersen en rijpe aardbeien, zachte tannines en een goed afgeronde, fruitige afdronk.

  vanaf11,10 €

  Opties bekijken Meer details

 • Slanghoek Chardonnay

  Slanghoek Chardonnay

  Slanghoek Private Selection Chardonnay heeft tropische smaken met een uitzonderlijke volheid die lang in de mond blijft hangen. De vatrijping op eik geeft die extra toets van vanille vrij in het glas

  vanaf9,20 €

  Opties bekijken Meer details

 • Slanghoek Chenin Blanc

  Slanghoek Chenin Blanc

  Goudgele kleur met groenige schijn. De geur is fruitig, bloemig en complex met impressies van appeltjes, abrikozen en perzik. Levendige smaak, vol en sappig. 

  vanaf8,60 €

  Opties bekijken Meer details

 • Slanghoek Merlot

  Slanghoek Merlot

  Slanghoek Private Selection Merlot heeft goed geïntegreerde eikenhouten en prominente moerbeien- en vruchtencakearoma's in de mond. Zachte en toegankelijke tannines met een evenwichtige, fruitige afdronk.

  vanaf10,40 €

  Opties bekijken Meer details

 • Slanghoek Pinotage

  Slanghoek Pinotage

  Slanghoek Cellars Private Selection Pinotage, Worcester, Zuid-Afrika - Krachtige, ronde smaak, waarin rijpe bessen en chocolade primeren. Donkerrode wijn, met toetsen van banaan en aardbei. De smaak is uniek en typisch Zuid-Afrikaans.

  vanaf10,40 €

  Opties bekijken Meer details

Meer informatie
Aanvaarden