De wijnbouw in Chili is gestart door Spaanse kolonisten. Toch ziet men ook een grote Franse invloed. De wijn wordt vooral van typische Franse druivenrassen gemaakt. De druivenstokken zijn hier nog authentiek en staan niet, zoals in bijna alle andere wijngebieden, op Amerikaanse onderstammen.
De meeste Chileense wijngaarden lopen als een slinger door het midden van een land. Ze liggen tussen de Andes en de kustgebergten. Het klimaat is er koeler en meer vruchtbaar dan in Argentinië. De Humboldtstroom vanuit de Stille Oceaan heeft een verkoelend effect.
De belangrijkste wijngebieden in Chili zijn (van noord naar zuid) Aconcaguavallei, Casablanca, Maipo Valley, Rapel Valley, Curico, Maule, Itata en Bío-Bío. Een belangrijk gebied is de Colchagua Valley (dat deel uitmaakt van de Rapel Valley).
De belangrijkste druivenrassen, samen meer dan zestig procent van de oogst, zijn Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Sémillon en Sauvignon Blanc. Daarnaast heeft Chili ook een eigen specialiteit: de Carménère.
Chileense wijnen worden gekenmerkt door een volle en sappige smaak.
vanaf9,95 €
Een fruitige mix van zwart fruit en pruimen, florale hints van violet. Fruitig en expressief smaakpalet van zwart fruit en bessen, chocolade, verrassende zachte tannines en een minerale lange finish.
19,90 €
In Situ Signature Riverside Blend is een witte wijn met aroma's van verse peer, geroosterde hazelnoten en florale toetsen.
Rijk, met complexe mineraliteit en mooi verweven houtlagering.
12,95 €
Matetic EQ Quartz Chardonnay werd opgenomen in de 100 beste wijnen van Wine Spectator.
Zéér elegante en verfijnde aroma’s en smaak met toetsen van appel, abrikoos, witte bloesems en toast.
21,70 €
Vistamar Sepia Cabernet Sauvignon Reserva heeft overheersende aroma's van rood en zwart fruit, vanille, zwarte peper. De vinificatie gebeurt op koele temperatuur, waardoor deze wijn fruitiger is.
10,45 €