Smirnoff Nr 21 Vodka

Smirnoff Vodka Nr 21, Tripple Distilled 1 liter

22,70 €

Beschikbaar

Aantal In winkelwagentje

Omschrijving

Smirnoff is een Russisch wodkamerk, afkomstig uit Rusland. De oprichter van Smirnoff, Pjotr Arsenjevitsj Smirnov, begon zijn destilleerderij in de tijd van het tsaristische regime, in 1864 te Moskou.

Smirnoff smaakte anders dan alle andere dranken. Dit werd veroorzaakt doordat het destillaat werd gefiltreerd met houtskool dat van schors van de zilverberk werd gemaakt. Doordat het zo goed werd gefilterd, werd Smirnoff een van de beste wodka's.

De klassieke Smirnoff naar het authentieke recept "no. 21" van Pjotr Arsenjevitsj Smirnov, is een combinatie van puur, gedemineraliseerd water en een neutrale drank met een hoog alcoholgehalte, verkregen door graan en andere ingrediënten. Het mengsel wordt driemaal gedestilleerd. Deze mix wordt dan meermaals gefilterd door houtskool van de zilverberk. De smaak van Smirnoff wordt beïnvloed door de tijd dat het mengsel contact heeft met het houtskool. De wodka wordt nog steeds geproduceerd volgens Pjotrs recept, maar mettertijd zijn de productiemethoden en grondstoffen wel enigszins veranderd. Omdat Smirnoff over de hele wereld, in 5 continenten wordt gebrouwen verschilt de samenstelling ook enigszins. Maar de essentiële bestanddelen en de unieke methode zijn uiteraard dezelfde. Enkel de boomschorssoort verschilt nu enigszins, omdat de nieuwe baas Diageo andere houtsoorten gebruikt.

De productbeoordelingen Smirnoff Nr 21 VodkaMore information
OK