Italië kent 20 gebieden waar wijn wordt geproduceerd.
De onderstaande indeling is gemaakt in de kwaliteitsaanduiding die men daar kent :
Classico: kan worden gebruikt bij een DOC of DOCG wijn en wordt dan gecombineerd met de streeknaam. Met deze term wordt het kerngebied van de DOC(G) aangeduid.
Riserva: kan worden gebruikt bij een DOC of DOCG wijn en geeft aan dat de wijn een verplichte rijpingsduur heeft gehad. Een wijn met classico of riserva op het etiket betekent over het algemeen ook een betere kwaliteit.
Superiore: betekent dat de wijn 1% meer alcohol heeft dan de "gewone" versie.
Novello: wijnen die in het jaar van de oogst op de markt komen; veelal begin november. Vaak worden deze wijnen gekenmerkt door macération carbonique.
Een zeer soepele, maar krachtige wijn die barst van de aroma's van aardbei, braambes en vanille. De aanzet is soepel en rond, maar naarmate je de afdronk bereikt voel je de kracht in zijn structuur.
17,50 €
De wonderbaarlijke aroma's van oranjebloesem, gele perzik, salie en net geplukte druiven. Zoet & harmonisch, goed in balans. In de finale een typische muscaatzuurgraad.
14,50 €
La Macinaia di San Vincenti Medium granaatrode pure Sangiovese. Een expressief bouquet van aardbei, zwarte kers en rozen wordt gevolgd door zoete fluwelen tannines, in balans met knapperige zuren. Mooie textuur in de mond met een vleugje zwarte peper.
22,95 €
La Macinaia di San Vincenti Een blend van 50% Sangiovese en 50% Merlot. Elegant bouquet van braam, rijpe pruim, groene peper en een beetje vanille. De fluwelen textuur in balans met pittige zuren combineert zwarte kers, pruim en zwarte bes om zacht af te sluiten met een vleugje nootmuskaat.
24,85 €
De wonderbaarlijke aroma's van rode bessen, kersen, viooltjes en eik vragen onmiddellijk uw aandacht; in de mond komt dit rood fruit terug, ondersteund door zachte tannine.
73,50 €
La Macinaia di San Vincenti Een blend van 50% Sangiovese en 50% Merlot. Elegant bouquet van braam, rijpe pruim, groene peper en een beetje vanille. De fluwelen textuur in balans met pittige zuren combineert zwarte kers, pruim en zwarte bes om zacht af te sluiten met een vleugje nootmuskaat.
24,85 €
Nada Giuseppe Barbaresco Casot is granaatrood van kleur. Het bouquet is etherisch en intens en bevat aroma's van rozen, viooltjes en eik. De smaak is droog, vol en diep.
De wijn kent een lange bijzonder gebalanceerde afdronk en combineert uitstekend met vlees, wild en gerijpte kazen.
27,00 €
Vermouth del Professore wordt gemaakt met "moscato delle Langhe" wijn, aangelengd met een alcohol infusie van hoge kwaliteit van vijftien kruiden en specerijen - waarvan de meeste te vinden zijn in de Alpen in de buurt van Turijn.
29,95 €